Lets Follow

Contest : My Picture Very Awesome by BlogBiruLangit ♥




Tengah dok blogwalking tadi , terjumpa pulak satu contest . Tajuk die Contest My Picture Very Awesome 
So , teringin laa nak join walaupun takde picture yang awesome dekat dalam lappy nih . 
Hentam je pinture mana pon :))



Kalau teringin jugak mao join , tekan banner yang berwarna biru tuhh :)) 
Hikhik . join laa , syarat-2 pon simple je .

Syarat-2 semua dah follow , harap takde yang tertinggal laa ! Hehe

Syarat 1 => 8 dah follow :)) Yang ke 9 jawapan die blog AZZA nih ringan je sebab takde banyak sangat widget . Nak loading pon kejap je ^^,

Okeyy , dah laa kot . tak de pape dah kan :)) 

Gambar yang awesome tuh ?

|
\/





Hoho . tak de lah awesome mana pon ^^,

Tarikh tutup 28 Jan 2012 :))
Lambat lagi , men ramai2 join !


~~~~~~~~~~~~`




Terima kasih :)

CANDID PHOTO CONTEST



Wahh , anda bertuah :)) 



Haihai :)) Jom join Candid Photo Contest ^^,
Contest nih dihandle oleh Mazelina Zaini !

Nak join ? 
Tekan banner uh :))



Syarat syarat semua dah follow !
Dah like Fanpage Sponser + Follow Blog !

Gambar untuk contest nihh
|
\/


Serious candid ^_^ Hoho
Gambar nih disnap kat Cameron Highlands 
Really miss this moment :))

Tarikh Tutup : 21 Jan 2012

Kanan - Lynn 
Tengah - Faiz
Kiri - Fatihah (saya)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~








Terima kasih :)

Segmen BW sambil menderma :))








Syarat syarat :))

  1 . Follow blog fyeza dengan Mispyeja ( tak wajib )



2 . join group RAKAN BLOGGER  ( tak wajib jugak )
3 . klik salah satu iklan kami yang ade di blog ni *kami akan klik balik
4 . tempekkan ketat2 banner di atas dan linkkan terus kesini .
5 . buat satu entry bertajuk " SEGMEN BW SAMBIL MENDERMA "
6 . Dah siap tinggalkan link entry korang di kotak komen n tagkan 2 org rakan yg mmpunyai iklan di blog mereka , tak kisah lah iklan ppe pun , yg takde iklan pun takpe :) pastikan mereka tahu


 PENTING !

Kalau dunia realiti perlukan kejujuran , Dunia blogger jugak amat memerlukan
kerjasama n kejujuran korang :)

Terima kasih :)

Contest Header Paling Superb :))








Hari nih join Contest by Adrianna + Fatin 

Kalau nak joinn , boleh tekan SINI

Syarat-2 semua dah follow ! 

Tag : Syazana , Ainie


Header yang dipertaruhkan 






Okeyyy , siap :))



Terima kasih :)

"Pikalurve 2nd GIVEAWAY"


Heyy , Assalamualaikum :))
Tengok banner tuh ! Colourfull kannn ? 
Hari nih join GA by PIKALURVE !

Meh laa ramai-2 join ^^,
Hadiah die OHHSEMM :')

Kalau berminat , Tekan banner tuh erkk !
Okeyy , babaii ! ^^v

Tarikh tutup : 25 Jan 2012

#Kalau baikk , please tekan SINI
Dah ? Sayang anda ! Muahhxx 

Terima kasih :)

Facebook ohh Facebook !

Assalamualaikumm !

Haihh . Facebook , facebook ! Apa dah jadi tak tahu laa . 
Tadi online , tiba-2 penuh notifiy pasal stalker laa , christmas laa . Rupa-2nya , virus ! Geram je . Aku plak silap pegi bukak then download benda alah uhh ! Grrr -.- Ramai yang marah aku tadi . Nak buat macam mana kann , nama pon viruss ! Takkan tk fham-2 lagi . 


Benda nih laa yang aku cakap tuhh -.-'

Okeyy , lupakan ! Dah aku pon tertekan tadi , memang benda nih sampai kat orang lain pulak ! 
Pastuh , bila nak update status , nam mintak maaf laa dekat sapa yang terkena tuh . 
Aku pulak kena block !
Shebaii betoll laa !

Memang facebook nih nak kena dengan aku ! Buat masa sekarang nih , aku dah malas nak online-2 dah ! *Boleh tahan ke ?

HAHA . Pape je lahh ! Yang penting takmau online . Blog je layan sebab ada benda nih , tak boleh dilupakan ! Muehehe

Okeyy , papai ! Muahhxx . HAHA

Terima kasih :)

Try tengok sini :')

Assalamualaikumm :)) Ada orang ke tak nih ! Hue hue hue

Hari nih nak bagitau sikit pasal cara cara nak daftar Churp churp :))
Tahu kan benda comel tuh apa ? Kalau tak tahu , tekan sini 

Dah tahu laa kan ? Meh nak ajar sikit kalau ada sape sape yang berminat tuh ! 
Seronok join Churp churp nih , macam main permainan nie :)))


Boleh menjana pendapatan dengan online je kalau kita daftar Churp churp ! Tak susah macam SAYS tuh , nak kena invite invite orang lagi . Kalau churp churp tak payah , daftar je ! Lepas tuh kalau ada orang klik iklan kita tuh , dah menyumbangkan 20sen seorang . Kalau 100 kali klik , berapa dah ? Haa , memang rugi laa kalau tak joinn . Sayang sangat !

Okeyy , first sekali korang kena pegi dekat web churp churp nih . Tekan benda nih  :))
Lepas tuh , korang tengok dekat atas belah kanan tuh , ada sign up ! Then , isi je laa semua yang die tanya tuh . Senang je !

Isi benda betul taw , jangan main hentam or tipu tipu ! Kalau tak , rugi je :))
Lepas tuh , pandai pandai laa letak iklan tuh dekat blog ke , FB ke . 


Okeyy , try laa erk ! 

KISS <= Cium :*    

DAFTAR <= Picit :')   

SAYANG <= Tekan ^^,



Terima kasih :)

Segmen : Klik Churp-churp Sampai Cash Out

Assalamualaikum ^^,
Hari nih join segmen pasal Churp Churp sebab baru je sign up pasal benda nih .






Syarat syarat untuk join :)

  • Follow blog Nuna dan like page Nuna 
  • Terpulang dekat korang nak tag berapa orang.
  • Buat satu entry letak banner di atas. Lepas siap linkkan entry ke kotak komen
  • Like gambar Nuna di button "Help me" (Di blog Nuna) 
  • Klik churp-churp Nuna dan orang yang join. 
  • Korang kene jujur !


Terima kasih :)

Churp Churp ♥♥

Hii , assalamualaikum 




COMEL KANN ?

Hari neh baru je join Churp Churp ! HEHE . Ketinggalan zaman ! 

Orang dah lepas kemana ntah , kita baru je buat . Takpe laa kan , mencuba je :) 

Padahal , tak faham sangat pon . Hihi . Mein bedal je ! Jeles tengok orang lain buat :)))


Meh laa tolong PPL . Klik SINI :)) Pleaseee ! Kalau nak join jugak , follow je step yang ada kat situ ! 

Senang je sayangg :) Tolong taw ! 


Dah joinn ? Nak hadiah takk ? Hihi ==> Muahhhx  

Jangan marah taw ! Hihi



Terima kasih :)

NAK IKUT JUGAK !

Hey , assalamualaikum :')

Waaa , teringin gila nak stay kat luar ! Boleh belajar berdikari , masak sendiri , basuh baju sendiri , pergi mana mana pon sendiri . Tak bergantung dekat mak ngan abah :)) 
Means , bukan taknak duduk dengan mak dengan abah dah , tapi nak cuba benda baru .
Berdikari ~

Siyess , teringin sangat sangat sangat sangat . Agak agak bila laa erk boleh termakbul impian aku tuh .
Stay kat Grik nih bukan nya ada apa pon . Macam katak bawah tempurung je ! 
*abang aku cakap laa :)))
Kalau nak keluar ke , takde tempat yang best best pon . KFC ada laa . Jemu dahh -.-'
Memang terperap dekat rumah je laa .

Nanti lepas STPM , insyaAllah kalau result okeyy nak try laa mintak mana mana tempat yang best untuk sambung belajar . Takmau asyik dok kat Grik je T.T

Kawan kawan yang lain kebanyakkan nya semua dah belajar kat luar . 
Pandai berdikari dah . Boleh keje sambil belajar . 
Lepak sana , lepak sini -.-
Aku ? Waaa T.T Nak jugakk !

Hmmpp . Nak buat macam mana kann , terima je lah .
Tapi ramai yang tak berapa nak bagi laa pegi belajar kalau tempat tuh kolej swasta or tempat yang kurang elok .
Yelaa . Nanti , main je banyak . Lagi satu , kebanyakkan nya macam sosial laa sikit . Kang terkena kejutan budaya pulak :') hue hue hue
Aku pon , dah laa tak berapa nak baikk , nanti pegi sana tak tahu nak cakap laa sebab tak pegi lagi . Haha

Dah laa , merepek apa pon tak tahu nih ! 
Yang penting , aku nak belajar luar nanti . Gilaa , memang nak sangat sangat !
Lepas belajar , kerja , dapat Neo sebijik pon jadi laa . Hihi

Insyaallah termakbul kalau aku lebihkan usaha ! AMINN .



Terima kasih :)

Qaysaa Hijabs .


 GA by HANIS !

Rule die kena buat post pasal Qaysaa Hijabs ;')

Barang barang kat sini cantikk .


Lau nak tengok barang barang die , tekan je gambar tuh ^^v



Terima kasih :)

Korang ADA tak ?

Heyy , assalamualaikum :')
Korang ada FIRST LOVE takk ? Mesti ada kan kan ? HEHE
Memang tipu laa kalau cakap takde . Kalau yang betul betul takde tuhh , memang wa respect sama lu laa ^^, Bagus , tak payah nak bercintan cintun nih . HAHA . Buang masa je !

Oke , First Love nih cinta pertama laa kan . Mesti susah sangat nak lupa kan . Kenapa erk ? Haihhh
Serious , yang lain lain boleh je lupa ! Yang first nih je susah sikit . Maybe sebab kita jumpa die dulu kot , lepas tuh bila dah putus , susah pulak nak lupa !




Memang sekarang tengah teringat dekat my ex boyfriend . HAHA . Sebab tuh laa tiba tiba cakap pasal First Love ! Oke , really really miss him :-/ Tapi die dah ada Girlfriend sekarang . Tengok pon dah happy kan ! Takpe lah , sebab putus dengan die pon aku jugak ! Nak buat macam mana kan . It's okeyy :')

Asalkan die bahagia dengan life die , aku pon tumpang happy laa ! Ececehh*
Die dengan gf die sweet sweet gitu :) Suka tengok ! Hihi



HAHA . Nampak benor menipu nya ! :')

Okeyy , baiii !

Terima kasih :)

CONTEST : GAMBAR COOL.!


Oke , COOL kan pict nih ! HEHE
Meh laa kalau nak joinn :') 
Tekan Sini


Gambar yang dipertaruhkan ^^,




http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/304151_320177581329298_100000111763049_1433358_331941302_n.jpg

Takde lah cool pon ! HAHA
Tapi nak join jugak contest nihh :')




Tag



~~~~~~~~~~~~~~~




Terima kasih :)

End Year Random Giveaway :')

Hii , assalamualaikum :)
Nak update pasal GiveAway lagi ! HAHA . Jangan marah erk ^^,
Hari tuh ada join contest , tapi tak bertuah pon . Hakhak
Takpe laa kan ! 

Tengok banner yang cun melecun nih ! PURPLE gitu :'>


Syarat-syarat :

1. Follow blog => Hanis
2. Buat Entry pasal GiveAway nih 
3. Tag kawan => Cik Narumi , Fida
4. Pemenang dipilih random.org


> Hadiah-hadiah yang awesome <

ITEMS

BLOG/WEB DESIGNING
Edit full blog (Denim) by Hanis
Footer and Header by Hanis
Header animated by Hanis
(Hadiah akan diupdate dari semasa ke semasa)


Meh ramai-ramai joinn :')


~~~~~~~~~~~~


Terima kasih :)

Isu Burung Hantu :')

Assalamualaikum :') 
Sekarang nak cerita sikit pasal OWL NECKLACE !


Yang dok bising-2 cakap haram kalau pakai tuh laa !
Tak tahu pasal cerita tuh ? Adess -.-'
Klik SINI :')


Dah habis baca ? Haa , Macam dalam blog uhh , cakap haram kann ? Sebab macam mengagungkan barang buatan orang kafir !


Oke , tadi terjumpa laa dekat Facebook sapa ntah . 
Meh-2 tengok sini :')



Dah baca kan ? Hmm . Agak-2 dah boleh tahu kot . 
Boleh pakai , tapi tak payah nak agung-2kan necklace tuh okey ! Hihi

Oke , papai ^_^



Terima kasih :)

Kenapa erk ?

Assalamualaikum ! Hee , hari nih nak update sikit .
Pasal title tuh , KENAPA ERK ? HAHA .
Macam apa je title ! Takde idea sebenar nya . Muehehe


Oke , dah ! Sebenarnya nak cakap sikit pasal hidup PPL . Hikhik
Kenapa erk kalau time couple , ada boyfriend ! Ramai je yang nak message laa , call laa . Ramai pulak tuh . Lepas sorang , sorang !
Ada je yang ganggu kita walaupun kita tak layan ! Lepas dapat tahu kat si boyfriend tuh , mula lah gaduh ! Then , break T.T


Sekarang , dah single ! Hukhuk . Takde pulak kan yang nak message , call ! Haihhh . Setakat sorang dua tuh ada laa , tapi tak berminat sangat nak layan . Annoying je -.-


Sesuai laa dengan gambaar nih . Muehehe
Kenapa ? Hmm . tak tahu laa . Bosan je sekarang ! Keluar pon jarang Y.Y Dok je terperap dekat rumah sorang-2 . Kakak or adik perempuan pon takda . Sumpah , bosann gilaa .
Huuuu -.-'


Kenapa jadi macam tuh erk ? Selalu sangat ! Haihh . Pelikk sungguh . HAHA
Nanti , bila PPL dah ada boyfriend , jangan ada yang mai kacau pulak ! Memang nak kena sembelih laa . Haihhh


SEKARANG , ada jatuh hati dekat sorang Laki nih . HAHA
Tapi , macam takot je nak dekatkan diri dengan die . Macam tak berapa nak layan pompuan sangat . Hihi
Tapi dah try message dengan die ! Oke je .
Melayan jugak , kepala mereng-2 ! 
Ini , gambar untuk sidia sebab PPL je yang selalu dok send message kt die . Hakhak
Harap-2 dapat laa . Aminnn ^^




Terima kasih :)

LOVE GIVEAWAY BY HUDA RAIHANA :')

Assalamualaikum !
Hee . Hari neh join GA by HUDA RAIHANA :')
Die invite , join je laa . hikhik
Syarat syarat yang paling senang rasa nya untuk join GA nih ! 
Kalau nk join jgk , klik banner nih !


Cantik kan banner uh ? Try klik . Hihi

Tag => Zatidiaryy


~~~~~~~~~~~~

Terima kasih :)

Segmen up follower dengan sepantas kilat :')

Assalamualaikum :') Hyehye !
Memandang kan blog PPL nih takde ramai followers , terdetik laa dihati nih nak join laa SEGMEN nih :') Hihi


Ini banner die :') tomey jea ! Hikhik
Cepat-2 join , ' BELOM COBA, BELOM TAW ! '


Terima kasih :)

1st GiveAway ( End-Year ) by IZZAH :')

Olla :') Assalamualaikum :'>
Hihi . Update lagi budak nih ! Wahaha
Blog kite , suka hati laa :'P Werkkk

Kali nih join GA pulak :') Hikhik . 
Mana tahu bertuah kan kan kan !


Tag => Random je :')


# UPDATE !!

Done follow and like this :')
Awesome :')




~~~~~~~~~~~~





Terima kasih :)

Lelaki Nakal ツ

Heyyy ! Assalamualaikum !
Haa , hari nih nak cerita sikit pasal Lelaki Nakal :')
Bukan yang dok melepak , mencuri tuh , lelaki nakal nih yang suka buat perkara-2 yang boleh menarik perhatian perempuan ! Macam suka buat lawak , manja , gedik-2 sikit . HAHA . Macam tuh laa . Aku suka yang macam nih . Bilaa laa nak dapat boypren yang ada ciri-2 macam nih . Muahaha


Sebab aku suka ? 

1. Lelaki Nakal Lebih Yakin
Keyakinan yang terdapat pada diri mereka membuatkan perempuan tertarik. Mereka tidak kisah dengan pandangan orang lain terhadap mereka. Mereka pandai mengurat dan tidak takut untuk mendekati perempuan. Tidak seperti lelaki baik, mereka akan teragak-agak untuk mendekati perempuan.
2. Lelaki Nakal Lebih Tahu Berkomunikasi
Mereka sentiasa dapat membuat perempuan gelak ketawa dan tidak bosan berbual bersama mereka. Mereka selalu bualkan perkara yang lain dari yang lain bukan seperti pelajaran, politik dan perkara lain yang orang sudah tahu dan agak membosankan. Mereka ada sahaja perkara menarik yang ingin dikongsikan bersama orang lain.
3. Lelaki Nakal Lebih Suka Cabaran
Semua orang sukakan cabaran dan cabaran mempunyai pelbagai jenis. Lelaki nakal lebih sukakan cabaran yang dapat menunjukkan kehebatan mereka seperti seorang hero atau pahlawan. Perempuan memang sukakan seorang lelaki yang mempunyai sifat hero atau pahlawan ini kerana mereka berpendapat bahawa lelaki seperti ini dapat melindungi mereka yang bersifat lemah.
4. Lelaki Nakal Lebih Romantik
Lelaki nakal ini selalunya mereka mesti pandai bermain alat muzik. Mereka dapat mencairkan hati perempuan dengan permainan jari jemari mereka itu. Mereka juga pandai berkata-kata sehinggakan perempuan tidak keruan mendengarkannya.
5. Lelaki Nakal Lebih Pandai Bergaya
Kebersihan dan penampilan seseorang adalah amat penting bagi mata perempuan. Lelaki nakal lebih pandai bergaya kerana mereka mahu di lihat seperti hebat dan segak. Sudah tentu perempuan akan tertarik dengan penampilan lelaki tersebut.


Oke , dah baca kann ? Hihi
Korang tak suka erk laki cam nih ? Haha . Minat laki yang skema je ! Oke , takpe ! Faham . Hihi ツ
Terima kasih :)

“The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay”

Hii :') Assalamualaikum !

Oke , first time join GA . Sebelum neh dok join contest je kan . 
Hmm . GA tuh "giveaway"  larh :')
Dapat tahu tentang GA yang awesome neh pon dari FB .
Sape ntah yang invite , terlupa pulak ! Sorry yeah ^^

Owner blog yang anjurkan GA neh => Nisa Kay
Perhhh , memang best gilaa laa kalau pergi blog die .
Macam-2 ada . Habis dah selongkar :) Sorry jea Cik Nisa ! Yang aku paling berminat ialah video nih 
|
\/
Boleh laa try nanti . Muehehe

Dah-2 , nak cerita pasal GA pulak :')



Oke , syarat-2 nak join GA neh mudah je !

  1. Terbuka kepada followers blog Saya Suka Menaip ini. Tidak kira lelaki atau perempuan.
  2. Wajib mempunyai blog, bergelar blogger.
  3. Tak perlu tag kawan-kawan untuk join, cukup sekadar promote aje.
  4. Pemenang akan dipilih secara random.
    WAJIB patuhi semua syarat.


Nih pulak , link sponsors Hadiah-2 yang menarik tuhh :')





Oke , dah like fanpage and follow sponsers punya blog :') hewhew
Rasanya dah follow semua syarat-2 untuk join GA nih :D

Harap-2 bertuah laa :) Hihi 
Aminnn ! 

HaDiah yang disediakan pulak banyak , 78 pemenang terpilih .
Wahhh :) Syok nya ! Terujaa ! Wahaha




~~~~~~~~~~~~


Terima kasih :)