Lets Follow

Skyping Time

Hyeeeee ! Lamanya tak update -,-
Banyak cerita but , malas . Tangan tak berapa cekat nak taip . Hiehie
Okaayyy , Tengok atas ! 
Nampak header BARU takkk ? Wkwkwk . Comel rite ?
Hiehie . Bosan-bosan ni laa keje nya .
Bukan nak baca buku ke apa !
Haihhh . Apa lah nak jadi !


K , ni nak cerita pasal Skype !
Korang ada ? Kalau ada , lai add aku . 
*favx_fatt*
Kalau takde , sign up lahh kat sini -> Skype 
Malas nak taip . Tengok gambar je lah .
Ni muka-muka orang yang pernah skype ngan aku .
Semuanya dari Solonely Vegas Family -,-


♥ Arep Seven 

                                       

♥ Acap Yeahh ♥


♥ Edien ♥


♥ Fizi Sengal ♥

♥ Cik Yaya ♥


♥ Apek Jual Sayur ♥


♥ Danny Seven ♥


♥ Danial Haziq ♥


♥ Anis Aqilah ♥


♥ Mohd Fiqry ♥


♥ Mohd Ridzuan ♥


♥ Saya Meau ♥


Ni skype ramai2 . Hehe . 

RINDU MEREKAAA :((

Okayy , semua tu lahh . Sikit je . Yang lain tak sempat nak PS + tak ingat . HAHA
K , dah la . Malas dahh . Goodnight . Assalamualaikum .

Terima kasih :)

♥ COMEL K COMEL !

Hyee , kenal 1D ? 
ONE DIRECTION ?
Ahh , dorang comel gilo lahhh . Tergoda k , tergoda !
Hmm , sorang hensem , sorang comel , sorang kachak , sorang macho , sorang lagi jambu .
wkwk
Aku dah terlalu obses dah ni . Dapat kawin dengan dorang kan best .
HAHA . Tinggi angan angan tuu -,-
Bestlah tengok , dorang tuu macam pandai berlawak . 
Dengan kawan2 pun okey je . Happening je .
Lailai tengok video ni .
Tergelak aku sorang2 . Hik3


♥ 1 Direction ♥


Dah ? Best kan ? Comel2 je semua . 

Terima kasih :)

Nasyid sampai menitiskan air mata


Hyee , selamat petang :))
Rajin pulak mengapdate ni ha . Kekeke
Haa , tengok title -____-

Hoho . Sebenarnya tadi sebelum tidur , aku ada lah jugak dengar2 lagu nasyid ni . 
Bukan aku menyanyi . Hehe . Sedih , sampai rasa sebak lah . 
Mengalir jugak airmata macho aku ni :'( 
Hmm . Ingat tentang mati , mak dengan abah , dosa-dosa yang aku dah buat dulu-dulu dan sekarang :'( 

Nak dengar jugak ? Pegi Youtube .
Takpun , nah link bawah ni :)

MENANTI DI BARZAKH
ANAK SOLEH
BUATMU IBU
AYAH
TAUBAT SEORANG HAMBA
DI PONDOK KECIL

Hmm . Rasa macam tak layak je duduk atas muka bumi ni . 
Tapi ni semua dugaan . Kehidupan ni kan sesuatu perjuangan .
So , berjuang la sebaik mungkin . 
Insyaallah , aku boleh berubah sikit demi sikit :) 
Aku kene kuat ! *cehh

Okaylah . malas taip banyak2 . Kbye . Assalamualaikum :**

Terima kasih :)

Sekolah ? Gathering ? Tidur ?

Hyehye ! Selamat pagiii :)
Pecah rekod aku bangun awal harini -____- Hihi
Hmm . Mengantuk lagi sebenarnya ni . Tapi sebabkan dah mandi semua , jadi segar lah sikit . Eksaited bangun awal sebenarnya ni sebab nak pegi sekolah . Harini ada sekolah ganti -___- Tapi , disebabkan adik aku , tak jadi pulak pegi . Pandai je dia tak bagi aku pegi sekolah . Sebabnya nak naik moto sorang2 , nak pegi lepak2 dulu kot .
Okay . Hari ni , 13 Oct 2012 jugak ada gath dekat Ipoh . Mini Gath Solonely Vegas . Kebanyakkan orang2 Perak lah yang datang ni ;( Hmm . Sedih tak dapat follow . Kalau tak memang dah nak pegi , sanggup nak naik bas sorang2 . Tapi , masa tak mengizinkan *cehh
Sen kurang , lagipun next week nak pegi KL , so , kena jimat2 lagi . Tu yang tak best tuuu .
Harap2 nanti , gath (Port Dickson ) PD dapat join lah . Tarikh dah ditetapkan . Nanti kalau ramai je yang gerak dari Perak , boleh lah saing . Hiehie . Maybe 14 Dec - 16 Dec 2012 . Wuuu ~ 3hari 2 malam :)))
Mesti awesome kan . Mintak2 ramai lah join kan !

Maybe , macam ni lah suasana dekat sana nanti ! Tak sabar gila ! Haha




Okay , start dari sekarang , kena saving ! HAHA . Yelahh , budak sekolah lagi kan . Memang lah . Tapi , exam habis 12 Dec 2012 . Lepas 2 hari dari tuu terus gath . Sempat ke ? Hmm . Insyaallah lepas kot . Hiehie
Okay , sekarang dah pukul 9 pagi -,- Takde keje nak buat . Homework ada sikit lagi . Petang sikit lah sambung . Nak tidoooo ! HAHA . Okey , byee :* Assalamualaikum !

Terima kasih :)

Wordless Wednesday #3








Blogger hanya akan memaparkan sekeping gambar di entri tanpa sebarang description . Then , pembaca akan tahu maksud tersurat dan message yang hendak disampaikan melalui gambar tersebut .

Terima kasih :)

Wordless Wednesday #2




Blogger hanya akan memaparkan sekeping gambar di entri tanpa sebarang description . Then , pembaca akan tahu maksud tersurat dan message yang hendak disampaikan melalui gambar tersebut .


Terima kasih :)

"Giveaway Saya Nak Makeup" By ONENIE



Heyhoyy ! Lai lai join GA from Onenie :)
Tengok lah banner . Dapat semua kan best . hiehie

APAA ?!? Nak join jugakkkk ? 
Boleh2 . Senang jee , klik gambar atas tuuuu . 
Hiehie .

Syarat2 yang dikenakan paling simple :)
Hewhew
Like Sponser -> DONE !
Like Page -> DONE !
Like Gambar -> DONE !

Tarikh tutup GA ni , 30hb Sept 2012 . Still ada 2 hari lagiii . 
Cepat2 join :) 
Hadiah pun ohhhsemmmmmm :)

Okey , harap2 bertuahh <3 Aminn . 

Terima kasih :)

♥ C R U S H ♥


Korang tahu CRUSH tuh apa ?
Takk ? Crush tuhh , berlanggar xD
Haha *tak lawak

Dalam pemahaman aku la kan , crush tu , orang yang kita suka . 
Korang tak kan takde kot minat or suka kat sape2 . 
Ecehhh , tipu laa kalau takde kann :P

Tahu sebab apa dinamakan crush ?
Tengok sini 
|
|
\/

Betul ke tak , tak tahu laa . Mr.Google yang bagi :))

Hint kalau crush korang tuu pun minat kat korang  ♥


1. Ur crush kenal siapa awak dan tahu beberapa perkara lain tentng awak ♥
Jika awak tidak pernah bercakap dengan dia sebelum ini , dia mungkin sukar untuk menyukai awak semula kerana dia tidak pernah kenal awak . Bermula lah dengan sekadar menegur satu patah perkataan seperti 'hye' dan teruskan mengenali dia dengan lebih rapat 

2. Dia kerap bertentang mata dengan awak ♥
Pernah tak awak sedar , dia selalu merenung mata atau melihat secara langsung ke dalam mata awak sewaktu  sedang bercakap dengannya ? Atau mungkin melihat dari jauh ? Ia boleh menandakan bahawa crush awak sedang memikirkan tentang awak atau benar-benar ingin mengetahui apa yang anda sedang katakan :)


3. Ur crush berasa gementar apabila berada disekeliling awak ♥
Kadang-kadang , berada disebelah orang yang kita suka akan membuatkan kelakuan kita menjadi pelik . 
Awak takkan boleh bercakap , otak tak berfikir dan jantung berdebar-debar . Oleh itu , juka ur crush kelihatan gementar apabila berada berdekatan dengan kita , itu mungkin bermakna diaa sudah mula menyukai kita :)
|
\/


Okay , itu jeh . Malas nak taip banyak-banyak . Mihmih

P/S : Dear crush  , please love me back . HAHA . K , kidding :)

Terima kasih :)

Kata-Kata Cinta



Hyeeeeeee ! Hehe . Bosan lerr !
Tak tahu nak buat pe . Lepas tu saje lah jenjalan dekat Google .
Tertarik pulak dengan kata-kata cinta islam dekat google ni . 
Hmm , syok ahh baca . 

Meh nak kongsi sikit2 . Baca lah ea :)
Hihi . 

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

Tanda cinta kepada Allah adalah banyak mengingat (menyebut) Nya, karena tidaklah engkau menyukai sesuatu kecuali engkau akan banyak mengingatnya.

Cintailah kekasihmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi musuhmu. Dan bencilah musuhmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi kekasihmu.




Terima kasih :)

Salam Ramadhan :)



Hyeeeeeeee ! Selamat menyambut bulan Ramadhan :)
Pejam celik pejam celik , dah puasa kan . 
Nanti , raya . Lepas tuu trial . Then Exam ! Warghhh
Takut nyaa . 

Okey , pape pun nak wish selamat menyambut bulan Ramadhan . 
Bulan yang diberkati dan banyak pahala yang boleh kita dapat :)
Puasa penuh ye , jangan tinggal ! Hek3

Okay , sebelum tuu . Nah baca niat dulu . 
Kang , puasa sajaa tapi tak niat tak boleh pape jugak kann . 




Ini , perkara terlarang . Jangan cuba2 buat pulak yee :)




Terima kasih :)

Ayie & Maz Wedding



Hye , 18 hari yang laluuu . Abang aku kahwin . Abang sulung :'> Hewhew . Hmm . 30hb June 2012 . Tarikh keramat bagi dorang ! Hik3
Act , dah akad nikan 16hb June . Kenduri belah perempuan pulak , 23hb June 2012 .

Okey , ni sekitar gambar kenduri dekat rumah aku . Belah pengantin lelaki :)
Kenduri ni , buat dekat balai . Tak buat dekat rumah pun . 
Sebabnya , rumah yang aku tengah duduk sekarang ni , rumah sewa je . So , kawasan dia ni kecik sikit . 

Okey , nah gambar sekitar majlis tu yee . Malas nak taip banyak2 :)



Waktu first tuu . Bincang apa ntah , tak ingat dahh . keke


Ituu , abah akuu . Yang baju hijau nak kebiru biruan tuu .


K , pengantin baru sampai time ni . Pukul 1.30 lebih dah .


Menjamu selera :)


K , penyebok antarabangsa :3


Cantik cantik <3


Nah , tengok bawah . Gambar dorang dua <3








Okay , hope korang kekal hingga ke akhir hayat ! Happy selalu yeahh :) Lebiuuu !


Ni pulak , kahwin kali keduaa <3 Keh3 . 
I love you Mak , Abah <3



Terima kasih :)