Lets Follow

Aku RINDU Dia



Hmm . Semalam , 24-02-2012 . Hari Jumaat , penghulu segala hari . 
Sampai sekolah , aku ada dengar cerita yang adik kawan aku meninggal . 
Seriously , aku rapat gila dengan adik die tuh . Memang macam adik sendiri lahh :'(
Maklumlah , aku takde adik perempuan T.T

Aku rindu die . Lama tak jumpa sejak aku masok sekolah :'( 
Lama tak sembang2 dengan die . 
Dia peramah gila , manja , suka gedik2 . Comell <3
Aku rindu dengan gaya die , perangai die:'((
Aku ingat lagi , die pernah cakap kat aku 
' Kan best kalau adik ada kakak macam kakak
Bila ingat2 balik , memang mengalir laa air mata aku Y.Y

Rasa terkilan sebab tak dapat pergi tengok jenazah die sebab masa tuh aku pegi sekolah . 
Dah balik tuh tengok ada misscall dari ayah die T.T
Ingat lepas Zohor nak pegi lah ziarah , tapi tak sempatt :(
Waaaa :''''((

Tapi takpe , ALLAH lebih sayang kan die .
Aku harap semoga die ditempatkan bersama orang2 yang beriman , dikalangan orang yang beramal soleh dan diSyurga yang terbaik :((
Aminn .


Al-Fatihah

Terima kasih :)

Solonely Vegas Family




Aku , baru je join KakiLike . Budak2 yang ada facebook tahu laa .
*btw , ada lagi ke yang takde fb . ekeke
Tak sampai setahun lagi . Dalam bulan 10 tahun lepas :3 Kira newbie lagi lahh . keke

Lepas je ada kakilike tuh , dowg tubuhkan 
SoLonely Vegas Family 




Abang2 , kakak2 , adik2 kat situ semua nya sporting je . Best lepak situ . 
Ramai lagi yang tak kenal aku , walaupun aku kenal dorang . 
Maklumlah , newbie -.-
HAHA . Main tegur je lahh . Seriously , best sangatttttttt -.-

Setiap kali online , memang lepak situ lahh . 
Wall sendiri pon kadang2 je pegi jenguk . keke
*Maklumlahh , lifeless @ anak agas bak kata otai2 kat sana :((

Terasa woii . wkwk 
Tapi takpe . Otai lah katakann . Karang kene troll susah pulak .
Aku tak pandai / tak minat / tak suka ditroll atau mentroll . 

Nama Solonely Vegas adalah gabungan nama .
Solonely diambil dari alternative name NYAN CAT . 
Vegas pula diambil dari alternative name AHHMAD IZWAN .
So , gabungan die jadilah Solonely Vegas :)
*curi dekat description SLV . 


Kalau rasa2 macam nak join , pegi SINI lepastuh tekan je 'ask to join' .
Nanti admin approve lah korang . ekeke

Yang lama dihormati , yang baru disayangi <3 

Terima kasih :)

Susah Nak Puaskan Hati Semua Orang




Hii , selamat malam :)) 
Aku nak bagitahu sikit pasal pasal title tuh :-/
Sehari dua nih , aku rasa macam bersalah sangat sebab tak boleh nak puaaskan hati semua orang walaupun aku sedar , aku tak mampu T.T

Baru je beberapa hari lepas . Aku da buat lah buat satu name list budak2 SLV :)
Tahu , ape benda tuh ? Tak ehh ? Baca >SINI

Okay , dah kan ? Hmm . Hari tuh , sebelum pegi Ipoh . Ada lah angan2 nak buat Name List budak2 SLV . Then , dah siap , dalam 300 orang je kot . 
Dah balik tuh , post lah dekat wall die . Tapi baru separuh . Ada lagi separuh ontheway tengah buat sebab member semua 7++ . 

Nah gambar die -.- Tak cantik , jangan kutuk T.T



*kecik kan ? pandai2 lahh . ekek


Tapi , ada orang salah faham . Dorang cakap aku tak letak nama die lahh , die macam perli aku lah , die kata die newbie lahh .  Haihhh , macam2 . Susah kot nak puaskan hati orang . Mybe die terasa kot sebab aku tak letak nama die :( Tapi , serious aku cakap . Aku buat ikut name list . Ikut turn . Mybe nama die kat belah bawahh . So , tak termasuk lah dalam gambar tuhh T.T
Aku pon tak sangka lahh die boleh pulak fikir sampai macam tuh sekali padahal aku dah tulis kat caption tuh . 

" Nah 300 friends , lagi 463 akan menyusul kemudian "

Kalau korang , korang faham tak ? Mesti lahh kan , memang terang2 kot aku tulis macam tuhh :(( 
Lepas je dorang perli2 aku , aku terus delete gambar tuh T.T Penat je buat . 

Okeyy , sape2 je lah yang baca entry nih . Then , terasa nikmat nya . Aku mintak maaf lah ye :)
Bukan ape , terasa laa jugak ngan korang . Tapi takpe . Keke :))
Nah muahh :*



Ada lagi satu story , tapi aku dah lupa -.- wkwk . Maklumlah dah tua . 
Nanti je lahh cerita sini . 


keke . Cukup lah tuh . Babai . Assalamualaikum <3 :*

Terima kasih :)

...




Rindu tuan teddy bear nih :'/


Wish you happy now :((


Terima kasih :)

Alasan Wanita



Alasan Wanita Berbohong Bukan Tanpa Sebab umumnya, wanita berbohong bukannya disebabkan mereka tiada arah tuju atau cuba mencipta sesuatu perkara yang tidak masuk fikiran. Terdapat beberapa alasan yang mendorong mereka melakukan hal ini.

1. Balas dendam
Sekiranya kamu berani mengkhianati cintanya, dia juga akan berani membalasnya. Bahkan, dia lebih hebat daripada kamu. Walaupun tindakannya itu telah diketahui, mungkin dia sengaja melakukan sedemikian. Ramai wanita mempunyai cara tersendiri saat menghadapi situasi pembohongan yang dilakukan kekasihnya. Malah, dia juga berani melakukannya dengan secara tersembunyi, tanpa pengetahuan kamu.

2. Urutan kasih
Wanita sememangnya menginginkan dirinya dicintai dan dihargai. Apatah lagi, mengharapkan sebuah percintaan yang tiada titik noktahnya. Lebih-lebih lagi daripada insan tersayang. Mereka ingin menjadi wanita pertama di dalam hidup kamu dan bukannya, berada di tangga kedua atau berikutnya. Sekali kamu menduakan cintanya, dia akan berkali-kali mengkhianati hidup kamu

3. Kekerasan
Kini, ramai wanita semakin sedar tentang pentingnya penghargaan yang patut diterimanya. Salah satunya ialah bersikap tegas ketika pasangannya melakukan kekerasan (umumnya secara fizikal) kepadanya. Mungkin pada awalnya dia akan cuba bertahan, tetapi apabila kamu kembali mengulangi tindakan tersebut, mereka akan meninggalkan kamu tanpa sebaris nota. Mereka yakin, masih ramai lelaki di luar sana yang dapat menghargai dirinya yang jauh lebih baik daripada kamu.

4. Hambar
Wanita begitu gemar hal-hal yang remeh atau kecil. Misalnya, hari ulang tahunnya, hari jadi kamu berdua atau hal-hal istimewa lainnya. Hati-hati bila kamu menganggap semua ini sebagai hal yang remeh. Apatah lagi apabila selama ini, si dia selalu mengurus hal yang melibatkan pengorbanan demi kekasihnya.
Sekiranya, kamu tidak pernah sesekali menghargai apa yang dia lakukan untuk kamu dan mengabaikan hal-hal yang dianggapnya penting, bersiap sedialah menghadapi pertengkaran yang hebat.

5. Cadangan
Saat putus cinta, biasanya kaum wanita lebih cepat 'menderita' ketika menghadapi hari-hari mendatang sebelum mampu bangkit semula untuk hidup gembira.
Ini kerana, sewaktu dia mendapat petunjuk bahawa perhubungan itu tidak dapat dipertahankan lagi, mungkin dia akan mencari pengganti kamu. Jadi, sekiranya kamu benar-benar mencintainya, perbaikilah hubungan kamu dengannya segera.

6. Jejaka bermasalah
Maksudnya, terdapat banyak perkara di sekeliling kamu yang membuatkan pasangan merasakan kamu tidak diperlukan lagi. Sebabnya, selain menjalani hubungan cinta yang sudah tentunya tidak lepas daripada kekangan masalah, kamu juga harus menangani karakter kekasih yang semakin berani. Ingat, dia bersikap sedemikian disebabkan kamu yang memulakannya dahulu.

7. Hubungan tiada kesudahan
Kebiasaannya, saat menjalani hubungan dengan pasangan, wanita menginginkan adanya hubungan yang penuh komitmen, iaitu hubungan yang diakhiri dengan keputusan membanggakan.
Apabila sudah lama menjalin hubungan cinta, tetapi tiada keputusan untuk ke jinjang pelamin, wanita akan berfikir bahawa kamu tidak lagi menginginkan dia dalam hidupnya. Jadi, buat apa menunggu kamu dengan lebih lama?

8. Bosan
Hal ini muncul disebabkan dia terperangkap dalam rutin hariannya sama ada kerja rumah mahupun hubungan yang dijalinkan itu begitu membosankan.
Baginya, jika kamu tidak memberinya perhatian yang diharapkan dan waktu kamu pula lebih banyak dihabiskan untuk urusan lain, biasanya wanita akan mencari jalan penyelesaiannya yang tersendiri. Perlu diingatkan bahawa wanita gemarkan suatu kejutan dan selalu ingin dirinya lebih istimewa.

9. Hubungan tidak diduga
Pada awalnya, dia berasa terlalu selesa saat menjalin hubungan dengan kamu. Tetapi ternyata, dia tidak menikmati kehangatan bersama dan terasa begitu terikat dengan kamu. Tidak hairanlah apabila kamu masih cuba membawanya ke sana dan ke sini, dia mula bersikap dingin kerana sudah menyerahkan seluruh perasaannya kepada insan lain.

Untuk renungan bersama :)

Terima kasih :)

SYRIA :'(




Hii :( Sedih , tersentuh dengan ape yang berlaku dekat SYRIA :((
Ramai yang taktahu kejadian sebenar kan :(
Aku pon dapat tahu dari wall otai Solonely Vegas <3

Nih aku copy dari MyIbrah.com :-/
Korang baca ehh . Sekejap je :)
Link -SINI-

Lepas tuh , try tengok sini pulak :( 
Serious mengalir air mata tengok gambar nih . Video memang tak dapat lah nak tengok . Sadis sangat :''(
Subhanallah . Kejam kann ? :(

LINK VIDEO

Inilah video yang dirakamkan oleh seorang rakyat Syria berkenaan wajah kanak-kanak yang baru berusia 6 bulan yang dibunuh kejam oleh rejim Bashar Asad. Arwah Marwa Adil Bahar ini mati disembelih oleh Rejim Bashar Asad sehingga terpenggal kepala kanak-kanak tersebut.
Video ini diambil selepas arwah dimandikan dan sedang dikafankan sebelum dikebumikan. Tidak boleh dibayangkan sesiapa yang melihat video ini tapi masih tidak mampu menitiskan air mata melihat kezaliman yang tidak berperikemanusiaan ini. Wallahul musta’an. 
* COPY : Metro Online







Terima kasih :)

-.-



Hii , selamat malam :') Hari ni 13Feb 2012 .
Dah bulan 2 , EXAM tahun nih bulan 11 -.- Err , awal kan ? Serious takut :-/
Insyaallah , dapat buat kot . Keke

Actually , post nih bukan nak cakap pasal exam pon . ekek
Nak cakap pasal 'admirer' . wkwk . muka macam aku ada admirer -.-'
Mesti ramai yang cakap macam tuh kan :'( I know who am I -.- tsk tsk

Okeyy , benda yang aku nak cerita nih macam pelik sikit lahh .
Aku pon tak tahu kenapa jadi macam nih :'( Maybe dugaan yang DIA nak bagi dekat aku kot .
Aku terima je seadanya -.- kehkeh
Untung laa ada jugak admirer dari takde langsung kan . ekek . Jangan cakap aku syok sendiri ke apa dah la . 
Benda aku yang terkena bukan korang -.-

First , nak cerita pasal sorang mamat nih . Sama umur dengan aku -.-
Penampilan okey laa , tapi blur sikit -.- Budak pandai kot . Aku pon tak kenal sangat dengan die , baru tahun lepas pernah tengok lah sebab die baru masuk sekoolah tuh .
Serious aku tak pernah kenal orang macam nih .
Sebelum nih kawan dengan orang yang biasa2 je , tiba2 dapat kenal dengan budak skema .
Tak selesa kot . Text pon macam apa je -.- Aku tak suka die . Budak2 kelas aku or sape2 yang kenal aku , then terbaca pasal entry nih , tak payah laa nak perli2 aku ke , nak panggil2 aku bila korang ada ngan mamat nih -.-t Memang aku tak suka . Tolong laaaaaaaaaaa 


Lepas tuh , sorang budak nih . PEREMPUAN ! Die macam minat kat perempuan 0.o Tak tahu laa minat kat mana . Bukan aku je yang kene . Membe2 aku dah ramai kot die minat . wkwk
Memang macam gila laa sikit , tapi . Tah laa -.-
Cakap nak ambik aku jadi kakak angkat laa , apa laa .
Kalau kakak angkat , okey jehh . 
Tapi cara die uhh . aku tak suka . 
Memang tak sukaaa . 
Macam attention seeker ^__^ huehue
Kalau tengok die , mesti rasa macam pelik je . keke . 


Tapi aku layan je dorang tuh . Kesian kot . 
Okey . dahh . Mengantukk . Kbai , salam :*






Terima kasih :)

Salam Maulidur Rasul ♥



Hii , esok 5 Feb 2012 , bersamaan dengan 12 RabiulAwal 1433 hijrah . 
Mesti semua dah tahu kan pasal tarikh nih iaitu Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W :))



Selamat menyambut Maulidur Rasul . Rasul adalah pemimpin umat Islam yang tiada tolak tandingnya . 
Marilah kita berpegang kepada sunnah dan ajarannya :))
 

Terima kasih :)