Lets Follow

Kata-Kata Cinta



Hyeeeeeee ! Hehe . Bosan lerr !
Tak tahu nak buat pe . Lepas tu saje lah jenjalan dekat Google .
Tertarik pulak dengan kata-kata cinta islam dekat google ni . 
Hmm , syok ahh baca . 

Meh nak kongsi sikit2 . Baca lah ea :)
Hihi . 

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

Tanda cinta kepada Allah adalah banyak mengingat (menyebut) Nya, karena tidaklah engkau menyukai sesuatu kecuali engkau akan banyak mengingatnya.

Cintailah kekasihmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi musuhmu. Dan bencilah musuhmu sekedarnya saja, siapa tahu nanti akan jadi kekasihmu.




Terima kasih :)

Salam Ramadhan :)



Hyeeeeeeee ! Selamat menyambut bulan Ramadhan :)
Pejam celik pejam celik , dah puasa kan . 
Nanti , raya . Lepas tuu trial . Then Exam ! Warghhh
Takut nyaa . 

Okey , pape pun nak wish selamat menyambut bulan Ramadhan . 
Bulan yang diberkati dan banyak pahala yang boleh kita dapat :)
Puasa penuh ye , jangan tinggal ! Hek3

Okay , sebelum tuu . Nah baca niat dulu . 
Kang , puasa sajaa tapi tak niat tak boleh pape jugak kann . 




Ini , perkara terlarang . Jangan cuba2 buat pulak yee :)




Terima kasih :)

Ayie & Maz Wedding



Hye , 18 hari yang laluuu . Abang aku kahwin . Abang sulung :'> Hewhew . Hmm . 30hb June 2012 . Tarikh keramat bagi dorang ! Hik3
Act , dah akad nikan 16hb June . Kenduri belah perempuan pulak , 23hb June 2012 .

Okey , ni sekitar gambar kenduri dekat rumah aku . Belah pengantin lelaki :)
Kenduri ni , buat dekat balai . Tak buat dekat rumah pun . 
Sebabnya , rumah yang aku tengah duduk sekarang ni , rumah sewa je . So , kawasan dia ni kecik sikit . 

Okey , nah gambar sekitar majlis tu yee . Malas nak taip banyak2 :)



Waktu first tuu . Bincang apa ntah , tak ingat dahh . keke


Ituu , abah akuu . Yang baju hijau nak kebiru biruan tuu .


K , pengantin baru sampai time ni . Pukul 1.30 lebih dah .


Menjamu selera :)


K , penyebok antarabangsa :3


Cantik cantik <3


Nah , tengok bawah . Gambar dorang dua <3








Okay , hope korang kekal hingga ke akhir hayat ! Happy selalu yeahh :) Lebiuuu !


Ni pulak , kahwin kali keduaa <3 Keh3 . 
I love you Mak , Abah <3



Terima kasih :)

Anak Ikan -,-'





Ikan laga ! Comel rite ?


Ini ikan emas kot . Dulu2 ada jugak bela . Comel , gemuk je ikan ni :)


Nemo nemo <3 HAHA

Okey dahhh ! Bukan tu yang nak diceritakan . Keke
Cerita sekarang ni , pasal anak ikan . 
Korang tahu apa ? Bukan ikan yang kita makan tuuu . 
Ada double meaning ni . HAHA

K , hmm . Anak ikan kan , biasanya ikan yang ada dalam balang air or akuarium tuu kita bagi makan , jaga dia dengan baik kann ?
Haaa , benda yang aku nak cerita ni pun ada kaitan laa dengan ayat atas tuu .
Sape yang ekspress sikit tuu mesti dah dapat faham maksud aku . Hehe . Anak ikan ni , biasanya lelaki yang lebih muda laa yang menjadi kekaasih or simpanan wanita yang umur tua sikit dari laki tuu *BUKAN MACAM AKU
Means , kalau macam datin yang bela anak2 ikan tuu . Dorang lah yang tanggung semuanya ! Termasuk makan minum , pakaian , semua lahh !

K , mesti tertanya-tanya kenapa tiba2 aku cakap pasal anak ikan -,- K , memang pelik . 
Hmmm . Sebenarnyaaa kannnnnn , 
Hmm hmm . Malu lahh nak cerita :'(

Okay2 , macam niii . Aku kan sejak dua menjak nii , couple dengan budak2 bawah umur dari aku .
Dah berapa orang ntah . Paling kecik sekali , muda 3 tahun ;'(
Hmm . Pelik ke ehh ? 
Tapi aku rasa pun macam okay je sebab nya , budak2 ni laa lagi faham kita daripada orang besar2 , dewasa tuu . 
Serious aku cakap , best kawan dengan dorang . Matang pun matang . Tapi susah sebab macam dorang tak percaya kat aku . Aku ni boleh je setia , tapi masalahnya , aku ramai kawan2 lelaki . Hewhew . 
Tapi cerita ni pasal dulu2 laa . Beberapa minggu yang lepas . Sekarang takde dahh couple dengan sapa2 . Hehe
So , ada sorang membe kelas ni gelarkan aku ni dengan satu gelaran -,- Memang annoy gila ! Erghhh .
Tapi taknak tulis sini . HAHA . Segan aku .
Aku bukannya tanggung pun perbelanjaan budak2 tuu ;( Lain laa aku dengan ibu ikan ;(
Sekarang , ada je budak2 baru yang dorang jumpa , mesti cakap anak ikan aku -,-'
Sumpah bodoh ! Dah tak larat nak marah . Simpan je dalam hati . 
Memang tak boleh nak buat apa dahh ;(


K , sape yang baca ni . Tambah2 budak kelas aku . Aku harap korang tak laa nak panggil aku macam tu lagi . Pernah sekali aku menangis dalam kelas pasal benda ni ;( K , hilang macho aku -,-'

K , dah ehhh . Jangan panggil aku macam tu lagi . Sedih tahuuu . 

BANYAK PERBEZAAN NYA AKU DENGAN GELARAN YANG KORANG BAGI TUU . KORANG JE YANG TAK RETI NAK BEZA !







Terima kasih :)

Cuti Dah Nak Habis


Heyyy semua . Haha . Bajet ada laa yang lawat blog aku .
Keh3
Okay , hari ni dah hari Khamis . Isnin minggu depan dah sekolah !
Warghhhh ! ! Malas nyaa 

Rasa macam kejap je lahh cuti ni .
hmmmm


Terima kasih :)