Lets Follow

Masing-masing busy

Ehem ehem . Selamat malam :'D Sekarang ni memang tiap-tiap malam dah rajin nak update blog . Line wifi pun dah ada kann . Cuma lembab sikit lahh , maklumlahh line free . Janji dapat guna pun dah alhamdulillah lahh . Takde lahh bosan sangat . Okayy , harini mood nak update pasal kehidupan kat U ni , kehidupan aku sekarang ni . 
Sekarang ni dah 25 Oktober 2013 , maknanyaa baru dekat 2 bulan aku belajar sini ? Ya Allah , kenapa lahh rasa macam dah lama duduk sini . Hmm . Kadang-kadang tu ada la rasa best , tapi kadang-kadang heh , kureng sikit lahhh . Bosan je . Tak macam apa yang aku bayang kan masa sekolah dulu kalau masuk U ni . Dulu rasanya macam seronok je , tapi bagi aku tak seronok mana lahhh . Biasa-biasa je . Hee . Maybe sebab baru lagi kot . Maybe lahhhhh -____-
Okay-okay dahhh , takpelahh . Hmm . Lupakan pasal U . Nak cerita pasal kehidupan harini . Hmm . Tetiba je harini kurang contact dengan dia . Hmm . Sape dia tuu ? Haa , ada lahh . Belum sampai masa nak bagitahu lagii . Hehe . Taktau lah kenapa harini jadi camni . Texting pun dalam 10 messages je . Huuuuu T.T
Takpalahh , maybe memang dia betul-betul busy kot . Aku malas lahh nak kacau kan . Karang jadi macam lain pulak . Aku pulak busy dengan latihan teater , balik pukul 12 tadi . On call kejap je , pastuu terus senyap . Nak study katanyaa . Esok ada test kot . Layankan je lahh . Tak kisah , cuma rasa lain macam je lahh sebab tak selalu jadi macam ni . 
Huuu , dah susah nak luangkan masa sama-sama . Masing-masing dah busy . Hmm , maybe lahh jadi camni kot-kot nanti lagi merapatkan kteorang lagi ke kann ? Manalah tahuu . Harap-harap cenggitu lahh . Even rasa rindu pun , tak boleh nak buat apa dah busy kan . Hadapi dengan tenang gituu . HAHA . 
Dear awak , i'm missing you sooo much . Gudnite :*
  

Terima kasih :)

Selamat pagiiii !




Hi , for the first time dekat U ni , aku tak tidur lagi . Haha . Dah pukul 3.31 AM sekarang . Bukan nya busy dengan assignment , tapi busy stalk orang . Mesti dah boleh agak laa , sapa yang aku stalk ni . Haaa , sape suruh bagitau ada blog sampai dua tiga , memang last-last akan jumpa jugak laa . Bak kata dia , 'internet dihujung kaki je' . Hiks . Sorry lahh , ter stalk . 

Takde , ceritanya camni , tadi masa oncall kan ada bagi facebook name tuu . Cari-cari tak jumpa . Then , try lah search kat google , tup tup keluar ................blogspot.com . Nampak macam familiar je , try lah buka . HAHA . Memang kenal betul lah dengan muka yang dekat profile tuh . Baca lah blog tu sampai habis . Tu yang tak boleh tidur lagi tuu . Tiba-tiba rasa macam nak update jugak sebab katanya blog ni takde cerita pasal dia pun . Haihhh , sabaq boleh kan ? Busy ni . 

First blog dah jumpa , second blog pun dah jumpa , dah selongkar sampai habis dahh . Tapi tak kisah laa sebab benda dalam tu semua dah lama-lama kann . Sakit hati pun tak boleh jugak sebab masa tu aku bukannya kenal dengan dia lagi . So , baca dengan penuh sabar *senyum* . Tapi tipu lah kalau takde rasa pape kan , sebab yang update tuu dia . Semua pasal dia dengan orang-orang yang dia kenal dulu . Sweet jugak lah dia dulu sebab selalu update blog . Update pulak pasal girlfriend kan . Hihi . 

Dah-dah . Tak kisah lahhh , benda sekarang ni tak jadi pape pun dahh . Semua tuu kisah-kisah dia dulu . Takpayah nak fikir sangat lahh . Let bygones be bygones . Cehh , bajet aku pulak yang putus cinta . Haha . Takde lah , ayat tuh untuk dia sebenarnya . 

Jangan nak patah balik ke kisah cinta dia dulu dah laa . Memang aku harap sangat-sangat . Hee . Susah lah kalau takde dia sebabnya aku memang dah mengharap sangat kat dia , dia lain dari yang lain . Tak pernah jumpa orang macam dia sebelum ni . Awak jangan lari k sayang ?

Dekat pukul 4 dah ni , nasib lah esok kelas petang . Haihh . Cukup lah kot sampai sini je . Tetiba luah perasaan kat sini . HAHA . Dah laa , Morning peeps :*


Terima kasih :)

6 bulan lepas .

Haiiiiii :'D Selamat malammmm ! Hikhik . Eksaited nak update belog ni . Maklumlahhh , banyak sangat cerita yang nak diluahkann . Pendam sorang-sorang tak syok . Haha . Lagipun tak kisah sangat post sini , bukan ada orang baca pun . uh yang berani . Setakat sorang dua tuu tak kisah lahhh :')
First of all , nak story pasal lepas habis exam harituuuu . Ada laa hujung tahun lepas (2012) , hehe , sepatutnya benda yang lalu jangan dikenang , tapi , kenangan manis , boleh je nak kenang2 .  Kann ? Hihi .
Lepas je habis exam dalam hujung bulan December , aku pun berangkat lahh ke Kulim , rumah abang yang sulung . 
Kebetulan , masa tu jugak lah dia takde kat sana , kena hantar keje dekat luar , German rasanya . Tak ingat dahh . Duduklah aku kat sana dengan kakak ipar berdua jeh dekat rumah tuu . Hari kedua lepas mak abah hantar pegi sana , terus pegi interview keje . Bajet macam keje ofis lak nak interview bagai ni . Padahal jadik promoter jek . Haha . Takpe , janji keje halal . Ye dokk?
Dahtuu , selang berapa hari je lepas tuu , supervisor dah call suruh start keje . Aku start keje time tuuu 26 December 2012 . First day kekok sikit . Seminggu , dua minggu , sebulan ,  dua bulan tiga bulan lepas tu baru laa okay sikit . Keje jadi promoter ni bukan susah mana pun , pegi pagi , kemas2 kaunter , sapu2 sikit , buang habuk2 , lepastuu tunggu ah customer . Kalau ada , ada , kalau takda tuu takda rezeki haritu laa . Lagipun baju2 yang jual kat situ bukannya murah , nama pun barang branded . Baju paling murah pun dah RM 80 , paling mahal kat kaunter ARROW tuu RM 220 .
 
Haa , nak cerita pasal gaji pulak . Gaji boleh tahan lahh . Dapat jugak seribu lebih even keje goyang kaki je . Sebulan dalam seribu seratus , seribu dua tu pun kira okay sebab hidup bujang , sorang2 , takde nak kena tangguh pape . Boleh jugak lah simpan sikit and duit yang keje tu , yang ada simpan sikit2 tu lah yang aku pakai untuk bayar yuran masuk Mitec ni . Hiks 
Dah dekat 6 bulan keje , aku pun berhenti lahh . Macam2 orang aku jumpa kat sana , ramai kawan2 , macam2 kenangan yang happy , sedih . Jumpa orang yang cuba nak jatuhkan aku , macam2 lagi lahh . Susah nak lupa semua tuuu . Banyak bagi pengajaran . Hehe . 
Sampailah hari last keje sana , 15 Jun 2013 , aku ada jumpa dengan seseorang ni yang sekarang ni dah jadi orang yang paling penting dalam hidup aku :'D Hihi , tak pernah terfikir pun benda camni yang akan jadi kat aku . Okaylahh , yang pasal tu , next entry k . Nak tidur dahhh . Genite :*

Terima kasih :)

Post yang 'berkabus'


Haiiiii :') Untuk post yang ke 105 ! Lol , baru yang ke 105 ? Zzz . Even dah berblog dari November 2010 , sikit beno post nya pun ! Hiks . Maklumlahh , orang malas nak update . Dah setahun tak update -___- HAHA . Orang nak berblog , kita pun nak berblog jugak . Last-last , jadik ceni lahh ! Bukannya apaa , lepas-lepas je pindah rumah haritu , terus tak masuk streamyx . Line takdo sini , tu yang tak boleh nak teruskan bidang dalam bidang ni *ecehh, bajet je

Sekarang ni tengah cuti , balik-balik rumah ada dahh streamyx , so , penuhkan , padatkan masa untuk berblog je lahh . Rindu betul rasa nak menaip panjang2 macam dulu2 . Hihi . Banyak benda nak cerita ni , start dari lepas STPM , hujung tahun 2012 sampai laa ke sekarang , dah nak dekat hujung tahun 2013 dahh . Dekat setahun jugak laa . Banyak benda yang jadi . 

Alhamdulillah , rasanya tahun ni laa tahun yang paling seronok yang pernah rasa selama ni sejak sekolah dari sekolah menengah sampai lah dah masuk U ni . Dulu masa kecik2 dulu dah tak ingat . Ada yang happy tu , tapi kita ni cepat lupa ingatan . Tak berapa ingat sangat dahh ! Hiks . Tapi tak lah cerita dalam entry ni , next entry lahh okayy :') Hihi . Babai :*

Terima kasih :)