Lets Follow

Zero


Dah hampir 4bulan breakup, tapi still tak boleh lupakan dia. Hmm taktau la kenapa susah sangat ni. Macam-macam benda dah buat nak bagi lupa, tapi tetap tak boleh jugak. Even dia dah bahagia dengan orang yang dia sayang sekarang, aku takleh nak lupakan dia jugak. Dah cuba wujudkan rasa benci, tapi tak boleh. Walaupun kadang-kadang tak ingat pasal dia, tapi benda tu bertahan kejap je. Kejap sangat. Selang sehari dua, teringat balik.

Ada la kawan dia yang bagi nasihat, suruh move on, macam2 dah kata-kata semangat yang dia bagi, tapi hmmm macam ni lah, sama jugak. Depan orang memang kita cakap kita kuat, kita tak fikir dah pasal dia, dah lama lupakan, dah tak ingat langsung dekat dia, taknak contact apa semua, tapi benda ni semua tipu je. Segan la nak cakap kat orang yang kita tak boleh lupakan dia, macam desperate sangat pulak. So, depan orang kena la tunjuk yang kita ni kuat! Ego kena tinggi sikit. haha. Kenapa laaa kali ni susah sangat eh nak lupakan kau? Dah kena bomoh agaknya. 

Dannnnn, dalam masa 4bulan ni jugak lah aku takde rasa nak bercinta, nak berkenalan dengan sape-sape. Risau benda macam ni jadi lagi. Dulu tak fikir, ye lahh dah dia punya words pun macam boleh dipercayai. Katanya 
"Umur dah lebih 20tahun, dah tak fikir nak main-mainkan perasaan orang. Dah fikir nak cari duit, nak habiskan study, nak jaga anak dara orang. Tak sempat dah nak cari orang lain"
Tapi hakikatnya, dia yang buat hal. Tak sure laa cari orang lain ke, orang datang cari dia ke apa. Tapi benda kalau tak gatal, tak fikir nak cari yang sempurna, mungkin benda ni tak jadi. Dah takde hati nak bercinta. Bayangkan lah, 2tahun dengan dia, even nampak kejap, tapi tu lah yang paling lama pernah aku hadap. Tak pernah rasa nak cari yang lain walaupun nak kata dia yang sempurna tu tak langsung, tapi bila fikir-fikir, buat ape nak cari yang lain, yang tu dah cukup sempurnakan aku.

Last-last, semuanya hancur. Sia-sia je rasa semua benda yang dah buat. Hmm paling teruk dah ni rasa. Disebabkan dia, hancur terus kepercayaan kat semua orang. Tak kira la lelaki ke perempuan, sama je. Tak boleh dah nak 100% trust dekat someone.
Terima kasih :)

It's Over !


1. He stops texting you back even though he used to text you first.
2. He's busy with life and living and excuses.
3. When he kisses you it feels like he's thinking to hard, as though he can't wait to get away. When he stops, he turns and doesn't look back.
4. When you ask him a question the replies are short or not at all. When you're silent he doesn't make the effort to speak.
5. I love you are met with awkwardness. I love you are met with, 'why?' I love you are met with, 'you shouldn't'
6. He sighs, A lot
7. He looks angry on some days and sad on others. Either way you don't know what to do. Hearing your voice used to calm him down, now it seems to have the opposite effect.
8. He dismisses your fears as ridiculous. You tell him that you're worried but he just rolls his eyes. You think he's being insensitive but it's because he doesn't want to lie. You're looking for comfort where there's none.
9. You make him unhappy so you give him space. The gap keeps getting larger and larger and you feel him slipping away. Do you hold on, or let go, regret it for the rest of your life?
10. He tells you that things change and he's changed his mind. He tells you that it wasn't your fault but somehow that doesn't make things right. He tells you a lot of things but you stopped listening at 'I stopped loving you.' He tells you he doesn't want to hurt you but all you feel is pain. 

Tbh, it's all over. This is my life. I've to facing it even though it's hard  broken heart

Terima kasih :)

Selamat hari ibu ft Hati yang lara

Hai , selamat malam ! Sebelum apa-apa, kita nak ucapkan dulu selamat hari ibu kepada ibu-ibu di Malaysia terutama sekali bonda tercinta love struck Selamat hari ibu. Terima kasih sebab dah membesarkan anakmu yang nakal, mengada, tak dengar kata ni . Semoga mak panjang umur dan dimurahkan rezeki serta kesihatan yang baik. Walaupun tiap-tiap hari sepatutnya memang hari ibu, tapi harini kira macam hari yang penting laa. Contohnya la kan, kalau takde tarikh yang macamni, Means tarikh tetap, mesti ada punya laa yang lupa, Ntah-ntah tak ucapkan terima kasih pun mak masing-masing kan ? nail bitingHaa kira bagus jugak laa. Yang pasal haram tu, kita tak payah laa ikut adatnya, tak payah niat macam tu. Just niat untuk appreciated macam-macam yang mak kita dah buat. Kan kan ? big hug
Btw, tajuk sebenar bukan nak cakap pasal tu. Itu baru intro big grin 
Okay, aku tak faham dengan kisah hidup aku sekarang ni confused Hmmp taktau nak start dari mana . Actually dah dekat 3 bulan perangai dia berubah. Aku taktau apa salah aku. Salah aku ke salah dia aku tak pasti. Tapi setahu aku lah kan, aku tak pernah berubah. Sama jugak macam dulu. Cara aku layan dia, cara text, semua cara laa semua sama je. Tapi dia ? Hmmp tak tau laa kenapa jadi lain sangat sampai macam tu worried

Memang, memang dia sekarang tengah Intra, tapi takkan lah sampai berubah jadi macam tu. Text sehari sekali, call lagi lah jarang. Whatsapp pun kurang. Tapi bila check last seen, asyik online aje, tak pun time tu tak lari jauh laa dengan last seen tu raised eyebrows Nak kata busy, tak jugak sebab baru intra kan, takkan lah bos dia tu nak bagi keje banyak-banyak. Huarghhhhh . Tension nyaaaa. 

Kenapa orang lain intra, tak jadi macam tu? 
Kenapa orang lain busy tapi sempat jugak text/call? 
Kenapa orang lain kerja, tapi selalu je keluar sekali?
Kenapa orang lain dapat buat semua tuuu tapi bukan dia? 
Kenapa orang lain boleh je spent time dengan orang yang dorang sayang?

Banyak sebenarnya aku nak tanya dia, tapi macam biasa lah, Tanya tapi jawapan sama jugak dia bagi. Kadang ada la jugak yang dapat la tenangkan hati ni sikit. Tapi lepas tu je, buat balik perangai lama. Dengan kawan-kawan dia ada je masa, hiking lah, lepak cc la , jalan-jalan laaa, tapi dengan aku hmm haramm .

Mungkin jugak laa i'm not the one yang perfect. Yang dia boleh banggakan kalau keluar jalan ngan dia. That's why jarang dia nak spent time dengan aku. Yelah, aku ni ape je ada, dengan muka pecah, jerawat sana sini, parut banyak, pendek, gemuk semua. Malu kot, kann ? 

Maybe jugak dia layan aku macam tu sebab dia tau, takde orang nak dekat aku selain dia, walaupun terpaksa. Takde orang pandang aku & aku jenis tak suka nak berkawan dengan orang lain kalau dah ada dia. Sebab tu dia macam layan tak layan je aku kan kan ? 

Tapi yang pasti nya, insyaAllah aku akan bertahan. Tak kisah la kau nak buat perangai macam mana sekali pun and i'll stay by ur side sampai aku rasa macam 

"ermm dah cukup la ni, tak payah nak seksakan diri sayang orang yang tak sayang kau". 

Memang ape aku cakap ni aku akan buat. Kadang, bila dah penat, dah tak tahan, memang takkan lagi la aku nak jadi tunggul kat sini. Tapi buat masa ni, selagi aku boleh bertahan, i will. Biar kadang-kadang terfikir macam

"bodoh jugak eh kau ni" 

Tapi tu laa orang cakap, kalau dah sayang, apa pun sanggup buat. Even hati ni dah retak seribu, dah bercantum-cantum balik dah, tapi kalau dah sayang memang tak boleh buat pape silly

Okay la, banjir dah bilik ni dengan air mata. HAHA . Tapi takpe, lega sikit rasa daripada pendam sorang-sorang pastu malam-malam nak tido, menangis laughing Byeeee wave


Terima kasih :)

Semakin HAMBAR T.T


Selamat malam happy Memangdangkan blog ni takde orang baca kan . I want to express my feeling lah . Hmm semakin hari semakin hambar rasanya . Tapi ntah laaa , Kalau banyak keje tu takdelah terasa sangat . Tapi kalau Sorang-sorang kat bilik , rasa macam nak gilaa broken heart Dah la family jauh, kawan-kawan pun jauh . Kat sini ada je , tapi takbest pulak kalau nak bercerita dengan dorang.

Tengok orang lain , macam happy je . Tak bergaduh , sweet aje . Aku memanglah tak bergaduh tapi , ntah laa . Asyik busy je . Takde masa langsung . Tak macam dulu dah . Makin lama makin menghilang , walaupun takde lah hilang lama-lama tapi , terasa jugak laa yang dia hilang waiting 

Seriously jeles sangat tengok budak-budak lain , tambah-tambah lagi roommate , kawan-kawan rapat yang paling koman pun seminggu sekali keluar , dinner , tengok movie . Tapi aku memang tak boleh nak harapkan benda tu sebab masing-masing jauh , Sebabtu aku harap dia ada when i'm needed him . Tapi tu lahh , dengan keadaan sekarnag ni memang susah laa nak dapatkan macam tu . Even banyak benda nak bercerita , nak kongsi , still tak dapat lagi . And nanti bila ada masa , memang dah lupa laa . 

Taktaulah apa puncanya . Aku cuma mampu tunggu je lah . Dengan harapan dia akan berubah jadi macam dulu balik sad Baru nak masuk 2 tahun pun dah jadi mcam ni , macam mana laa nak hidup lagi lama dengan aku . Mesti rasa annoying gila kann ? 

And maybe jadi macam ni sebab aku selalu letak high expectation dekat dia . Selalu anggap yang dia akan layan aku macam first dulu-dulu kenal . Itu lahh , bercinta ni mudah tapi nak kekalkan , nak layan perasaan masing-masing tu susah laa . Maybe bukan cara dia macam tu . Tapi bila tengok balik kisah-kisah dia yang lama , macam lari je dengan apa yang dia buat dekat aku ni crying Hehehe gatal lagi pegi baca buatpe kan ? Padan laa muka ! 





Terima kasih :)

Unproductive days



Hello , selamat malam :)

Harini memang hari yang tak berapa nak productive sama macam hari-hari lain jugak . Tapi rasanya Semester 4 ni much better dari sem-sem lepas . Sebabnya sem ni banyak sikit kawan, biasa lah dah biasa dengan environment kat sini. Dah kenal mana satu kawan, mana satu lawan. Tapi tetap jugak ada yang memahami. 

Harini takde buat pape memandangkan semalam dah tidur lewat, so bangun pun memang lewat jugak lah pagi tadi . Hihi itu perkara biasa takde yang pelik pun bagi student macam aku ni. So, bangun je cuci baju semua then pegi Court tengok budak-budak ni main futsal.

Temankan Nur dengan si Wana ni lepastu terus makan sekali. Balik tu, sambung tido la macam biasa hahaha. Malam sikit pegi makan, pastu lepak kat Court Tennis temankan Wana main roller blade. Perghhh lusa pulak ada test Custom, forwarding & Excise. Harap-harapnya dapat lah jawab. Malas pulak rasanya nak study.

Eh, lupa pulak. Esok ada tournament futsal. Bedal je lah main macam mana pun. Tetiba kena paksa masuk. Ntah laa nak main macam mana ni , tengok bola pun lari haha

Bytheway, my love is ontheway balik Johorrrr ! Haha excited lebih. Padahal dia balik rumah dia je, tak datang melawat sini punnn . Takpe lahh . Have a safe ride home ye sayang . Hehehe okay lah goodnight ! :* 

Terima kasih :)

Ya Ampunnn !!


Haiii ! Selamat malam . Hehehe penat pulak rasanya erghhhh 

SETAHUN lebih dah tak update blog . Tiba-tiba rasa rindu nak update. Alkisahnya nak update blog, tapi lupa email, lupa password mana yang guna untuk blog ni. Ada jugak la try nak login haritu, tapi last-last lupa gitu je. Ni ingat balik, tapi nak mencari pasword & emailnya tu kemain lama. Dari pukul 8 lebih tadi sampai lah ke sekarang, dekat pukul 2pagi dahh hihihi

Itu laa tinggal lama sangat! Kan dah tak ingat -,- Hihiihi tapi alhamdulillah la boleh jugak lepas 5 jam bertungkus lumus mencari. Banyak sangat email sampai taktahu mana yang pakai untuk blog ni. Lepas jumpa, takde link pulak dengan email. So terpaksa la check satu-satu utk confirmkan betul ke tak email yang guna tuu hahaha

Yahoo pulak nak confirmkan dengan tanya security question. Mananya nak ingat, dari tahun 2009, sekarang dah tahun berapa. Memang tak lah nak dapat jawab. Lepas cari, cari & cari , finally dapat jugak login & update . Hihihi Rindu nak matiiii hahaha



Terima kasih :)